Psychosociale therapie

Dit kent meerdere vormen;

Counseling:

Dit is een vorm van een gesprekstherapie voor mensen met levens- en ontwikkelingsvragen.

Elk probleem draagt het zaadje van iets nieuws in zich mee als je bereid bent dieper te kijken, dieper te voelen naar wat jouw specifieke situatie jou laat zien/ bewust wil maken. Gerichte vragen zullen een proces van bewustwording op gang brengen van waaruit jij weer verder kan. Je wordt je bewust van de mogelijkheden die jij hebt. Dit kan in aanvang weerstand oproepen, maar als je het eenmaal zo kan zien kan het je veel rijkdom geven. Je bent dan geen slachtoffer meer, maar de regisseur van je eigen leven. Samen gaan we op zoek naar gedachtepatronen, overtuigingen en onverwerkte emoties die maken dat je vast bent komen zitten in je huidige situatie. We onderzoeken welke verandering helpend kan zijn of welke kwaliteit je kan ontwikkelen.   

Visualiseren:

Werken met visualiseren is een hele krachtige en prettige manier om in te zetten bij zowel kinderen als volwassenen.
Wij kennen allemaal dat we ons gedrag graag willen veranderen maar steeds maar hetzelfde blijven doen. Denk aan minder willen snoepen en toch elke keer een reep chocola openmaken.

Gedrag veranderen met je wilskracht en je "ikje" is heel moeilijk. Je onderbewuste heeft namelijk de leiding en zolang je op dat niveau niets verandert, blijf je doen wat je altijd al deed. 

Door een korte ontspanningsoefening daalt je  hersenfrequentie waardoor het denken even op een lager pitje wordt gezet.
De nieuwe gewenste beelden kunnen hierdoor in het onderbewuste, de oude ongewenste beelden gemakkelijker vervangen . Hierdoor heb je in het NU een nieuwe mogelijkheid om te reageren en te handelen.
Eigenlijk download je een nieuw programma. In het voorgesprek wordt duidelijk wat je wil veranderen en hoe dat eruitziet. Het nieuwe programma bestaat dus alleen uit jouw beelden. En ziet er altijd uit alsof de gewenste situatie al bereikt is. Zo geef je het bereiken van je doel een zetje in de goede richting, want verbeelding is de basis van het creëren van een nieuwe andere realiteit. 

Het is elke keer weer prachtig om te zien hoe krachtig én snel deze methode werkt.